Account manager binnendienst

Functieomschrijving

Logo Solease


Solease (sol-ease; gemak van de zon) is in 2008 opgericht door de huidige CEO Pierre Vermeulen. Toen hij met zijn gezin in India woonde en voor het eerst vader werd in één van de meest vervuilde steden ter wereld, voelde hij zich daar heel slecht bij. Het werd zijn missie om de energietransitie te versnellen en zijn zoon achter te laten in een betere wereld dan waar wij nu in leven. Verhuur van zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk, dus werd het leaseconcept bedacht. Zijn missie is nu dagelijks de missie van inmiddels meer dan 30 collega’s. Om een nog grotere markt te kunnen bereiken is inmiddels kopen ook mogelijk of bijvoorbeeld eerst huren en daarna de zonnepanelen tegen een lager bedrag overnemen. Daarnaast zijn er nog diverse ideeën over de uitbreiding van het duurzame productportfolio.


Waarom zijn wij op zoek naar jou?

Vanwege de aanhoudende groei in aanvragen is gebleken dat het huidige team versterking nodig heeft en zoeken we twee nieuwe collega’s.


Wat ga je doen?

Potentiele klanten doen bij ons een aanvraag voor een offerte voor zonnepanelen. Je start dus met een warme lead. In het telefoongesprek met de potentiele klant bespreek je het ontwerp, de woonsituatie, het energieverbruik, de wensen en vragen en je adviseert ze bij hun keuze. Vervolgens kijk jij met speciale software op afstand naar het dak en controleert of de panelen er goed op passen. De volgende stap is het maken van een offerte op basis van de behoefte van de klant en maak je een concrete bel-afspraak om de offerte door te nemen met de prospect. Jij bent in het offertetraject uiteraard ook de vraagbaak voor klanten, zowel telefonisch als per mail. Uiteraard beheer je en rapporteer je over je eigen pipeline. Als de offerte geaccepteerd is draag je het over aan je collega’s van Operations.

Omdat wij duurzaamheid heel belangrijk vinden, bekijken we de daken van klanten zo veel mogelijk op afstand om CO2 te besparen. Met onze software kunnen wij tot op 10 centimeter nauwkeurig inzoomen en de situatie inmeten. Dat is meer dan genoeg om ons werk goed te kunnen doen. Daarnaast werken we met lokale installateurs, hebben we een papierloos kantoor en ook geen printer, zijn onze gezamenlijke lunches vegetarisch en zit ons kantoor vlak naast het Centraal Station van Utrecht, dus jij kunt duurzaam reizen naar kantoor.

Functievereisten

Wat breng je daarvoor mee?

Jij bent graag het aanspreekpunt en een goede gesprekspartner voor je klanten. Je bent commercieel, komt je afspraken na en gáát voor je klant. Je neemt initiatief, durft te vragen en bent zelfstandig. Jij helpt graag klanten bij het maken van de juiste keuzes. Om als accountmanager succesvol te kunnen zijn, is het logisch dat jij:

 • de klant bij jou op nummer 1 zet
 • past bij onze cultuur en duurzaamheid belangrijk vind
 • 1-3 jaar relevante werkervaring in sales en/of accountmanagement hebt
 • actief meedenkt in het verbeteren van het verkoopproces
 • doorzettingsvermogen hebt, waardoor bezwaren worden omgezet in een contract
 • het normaal vind dat jij een persoonlijk target hebt
 • de Nederlandse taal uitstekend beheerst en sterk bent in mondelinge en schriftelijke communicatie
 • beschikt over MBO4/HBO werk- en denkniveau


Wat bieden we jou?

Jij gaat werken in een klein, gezellig en informeel team van commerciële wereldverbeteraars waarin de teamleider een meewerkend voorman is. Als corona voorbij is, werk je met het hele team in dezelfde goed uitgeruste kantoorruimte met twee schermen per werkplek. Iedereen werkt met elkaar aan hetzelfde doel. Als je vragen hebt, zijn je collega’s om je heen en kun je de vraag snel oplossen, ook voor de klant. Je collega’s van Operations zitten één deur verder. Na je inwerktraject werk je vanwege corona gedeeltelijk vanuit huis met een laptop en telefoon van de zaak. Uiteraard blijf je begeleiding krijgen van je teamleider. Last but not least verwachten wij in de komende jaren ons duurzame productportfolio te gaan uitbreiden. Daar kun jij dan mooi in meegroeien.


Onze toffe arbeidsvoorwaarden zijn:

 • Salaris: €2.000 - €2.400 bruto op basis van 40 uur, afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Reiskostenvergoeding
 • 25 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband (40 uur)
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling met een jaarlijks opleidingsbudget.
 • Pensioenregeling
 • Gezelligheid met collega’s, zoals company-lunch, tafeltennissen, donderdagmiddagborrels etc. (Nu in coronatijd een digitale borrel)

Het kan niet anders dan dat je enthousiast bent geworden. Wacht niet langer met solliciteren, want er wachten zonnepanelen op jou die graag verkocht of verhuurd willen worden!

Als je vragen hebt over de functie, neem dan contact op met Jesse of Gertjan via 030-3200237